Povestea


Programul „Literatură & Transmedia” propune combinarea unor practici văzute cu reticență, cele de lectură, cu practici intens accesate, cele situate în zona folosirii noilor tehnologii și cele din zona consumului de fotografie și video. Patru grupe de liceeni, din patru licee, realizează proiecte filmice sau fotografice pornind de la texte literare. Este un program care încurajează genuri noi de exprimare creativă: imagini pentru copertă de carte, grafică pentru afiș de lansare a cărților, book trailer pentru promovarea unor volume, sau poeme cinematice construite în jurul unor fragmente literare.

Participă la program peste 40 de creativi de la Colegiul Național Elena Cuza, Colegiul Național Iulia Hasdeu, Colegiul Național Octav Onicescu și Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu. Invitați, mentori și consilieri: prozatoarea Lavinia Braniște, poetul Yigru Zeltil, regizoarea multimedia Carmen Lidia Vidu, regizorul de film Daniel Sandu, Cătălin D. Constantin de la Facultatea de Litere Universitatea București, Viorel Agheană de la Facultatea de Psihopedagogie și Științele Educației. 
„Literatură & Transmedia” este un proiect implementat de Fundația Culturală Augustin Buzura și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

ÎnceputulDesfășurareaFinalul