„Amnezic”, Florentina Pandelea

„Amnezic”, Florentina Pandelea

Amnezic nu este doar o carte, ci şi o poveste de viaţă care sensibilizează prin profunzimea emoţilor care îţi pătrund adânc în suflet, făcându-te să te identifici în zbuciumul de trăiri şi de gânduri ale personajelor. Autoarea construieşte o poveste sfâşietoare despre rănile sufletului, despre vindecare şi puterea de a merge mai departe. Este povestea unui melanj de sentimente contradictorii, a unei călătorii anevoioase, a regăsirii şi împăcării cu sinele, a acceptării, a schimbării şi a găsirii unui ideal.

Eva şi George sunt doi tineri greu încercaţi de viaţă pe care soarta îi aproprie prin intermediul unui joc online, Counter Strike. După mai multe serii de mesaje, legătura dintre ei devine din ce în ce mai puternică, se întâlnesc şi amândoi decid să îşi dea o a doua şansă la iubire, chiar dacă sufletele lor au fost rupte în mii de bucăţi. Construcţia personajelor e bine conturată, avem două caractere diferite, dar foarte asemănătoare prin experienţele sufleteşti trăite. Structura romanului urmează firele unei acţiuni care nu sunt la voia întâmplării, povestea fiind construită din două perspective care alternează: una din perspectiva Evei, şi cealaltă din perspectiva lui George. Eva trăieşte drama pierderii iubitului plecat să lupte în Afganistan, pierdere care îi sfâşie sufletul şi i-l aruncă într-o prăpastie fără fund. Pe fondul acestei drame se mulează o alta, din copilărie. Părinţii ei au ales să plece în străinătate pentru a-i oferi Evei o viaţă mai bună. George îşi trăieşte şi el propria dramă. Născut într-o familie abuzivă şi cu vicii, copilăria lui a fost un infern. Apoi, când a evadat din focurile iadului, soarta l-a împins în braţele Anei, o femeie care l-a rănit şi dezamăgit, poate mai profund decât au făcut-o proprii părinţi.

Firul poveştii este unul lin, George şi Eva nu se grăbesc în relaţie, mai ales că la început sunt destul de sceptici. Cu timpul au început să îşi dezgolească sufletul unul în faţa celuilalt, însă rănile deschise lasă loc unor demoni care le întunecă viaţa. Este suficientă doar iubirea pentru a inchide rănile? Atunci când trecutul năvăleşte peste sufletul tău, eşti capabil să îl îngropi? Dacă dragostea va reuşi sau nu să alunge toate umbrele din viaţa lor, veţi descoperi citind romanul.

Amnezic este povestea unei conştiinţe încărcate, unui melanj de acţiuni dure care poartă o mască, unui suflet pierdut şi regăsit, unei lecţii de viaţă şi unor dovezi că rănile suferite te fac să renaşti din propria cenuşă.

Editura Stylished

Seria Bolnavi amândoi, vol. I

Anul apariţiei: 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.