„Ceva în apă”, Catherine Steadman

„Ceva în apă”, Catherine Steadman

Ceva în apă este un thriler psihologic care captează atenţia cititorului încă de la început. Autoarea Catherine Steadman deschide romanul cu scena teribilă în care o tânără sapă cu greu un mormânt. Groapa ne duce cu gândul la un cadavru care trebuie ascuns cât mai repde. Pentru cine era mormântul? De ce se ajunsese la crimă?. Parcurgând textul, ies la lumină şi răspunsurile. Titlui romanului este bine gândit, stârneşte curiozitatea cititorului şi îl ambiţionează să descopere ce este acel „ceva“. Este un obiect? Un document? O probă incriminatoare? Cartea te ţine cu sufletul la gură, nu o poţi lăsa din mână şi eşti nerăbdător să aflii cât mai repede răspunsurile.

Povestea întoarce cititorul în trecut pentru a clarifica motivele care au dus la imaginea grotescă a săpării istovitoare a mormântului. Erin şi Mark formează cuplul perfect, sunt doi tineri fericiţi, carismatici şi cu cariere profesionale înfloritoare. Cei doi îndrăgostiţi tocmai se logodiseră, urmând să petreacă luna de miere în paradisul din Bora Bora. Planurile lor sunt date peste cap de furtuna care se anunţă în viaţa lor. Mark este concediat de la bancă, iar situaţia lor financiară are de suferit: nunta mult visată va fi una restrânsă, iar luna de miere se va rezuma doar la două săptămâni. În ciuda situaţiei încordate dintre cei doi, a micilor certuri, cei doi reuşesc să petreacă momente de neuitat în micul paradis din Bora Bora. Dar ceva se întâmplă, ceva le zdruncină viaţa pentru totdeauna, acel „ceva“ descoperit în apele învolburate este motivul pentru care acţiunea devine tensionată, iar fiecare decizie pe care o iau în urma descoperirii nu face decât să adune mult mai mulţi nori negri în viaţa lor şi să scoată la iveală adevăratele caractere.

Catherine Steadman dă dovadă de măiestrie în felul în care construieşte acţiunea, în felul în care creşte şi coboară tensiunea, în modul de creionare a celor două personaje principale. Este foarte interesantă schiţarea personajelor, evoluţia lor în urma descoperirii din apă. Dacă Erin şi Mark formau cuplul perfect şi fericit în urmă cu trei luni, acum avem în faţa ochilor doua personaje lacome, calculate şi reci, două suflete pustiite şi degradate moral, doi oameni care nu se mai recunosc nici ei înşişi.

Ceva în apă este o carte captivantă pe care o devorezi cu aviditate într-o singură zi. Nu poţi întrerupe lectura, adrenalina e la cote maxime în încercarea de a găsi răspunsurile şi mai ales de a le înţelege.

Editura Armada (Nemira)

Anul apariţiei: 2019

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.