„Foarte apropiat şi periculos”, Linda Howard

„Foarte apropiat şi periculos”, Linda Howard

Foarte apropiat şi periculos este un roman de dragoste ce se încadrează cu succes în stilul romantic suspans. Linda Howard, prin stilul său inconfundabil, nu se dezminte nici de această dată. Încă de la începutul romanului facem cunoştiinţă cu frumoasa Bailey Wingate, o tânără văduvă, unica moştenitoare a întregii averi a soţului decedat. De aici întreaga sa viaţă ia o turnură neaşteptată care o face să se întrebe dacă moştenirea este mai degrabă un blestem decât o binecuvântare.

Cu un simţ al afacerilor remarcabil, Bailey nu se atinge de moştenire, din contră, face investiţii bănoase în numele celor doi copii ai fostului soţ, Tazmin şi Seth, care nu o au la suflet deloc pe mama vitregă. E momentul pentru o vacanţă binemeritată, iar Bailey hotărăşte să plece în călătorie cu fratele şi cumnata sa. Viaţa ei se schimbă din momentul în care urcă în avionul particular al firmei Wingate şi zboară de la Seatle la Denver. Motorul avionului începe să clacheze, iar Cam, pilotul, face imposibilul să aducă în siguranţă avionul la sol, însă eforturile lui sunt în zadar, iar aeronava se prabuşeşte în sălbăticia munţilor înzăpeziţi. Cam Justice este un tânăr texan atrăgător, serios şi foarte dur, un fost pilot în Academia Forţelor Aeriene, care are o oarece aversiune faţă de doamna Wingate. Însă părerea şi atitudinea lui se schimbă radical în momentul în care Bailey încearcă să îl salveze de sub rămăşiţele avionului. La multe grade cu minus, cu un ger năpraznic care îţi îngheaţă respiraţia, tânăra afaceristă dă dovadă de curaj şi inventivitate în lupta pentru supravieţuire.

Acţiunea romanului este plasată în sălbăticie şi construită în jurul luptei pentru supravieţuire, chiar dacă şansele sunt aproape nule. Cam descoperă că avionul avea unele probleme tehnice, iar dereglarea aparaturii în caz de urgenţă este un semn că avionul a fost sabotat de o mână criminală. Cine se face vinovat? Sunt implicaţi copiii fostului soţ? Care sunt planurile ascunse? Rămâne de văzut în finalul romanului, final care surprinde şi şochează în acelaşi timp. Linda Howard trasează foarte fin liniile personajelor principale, subliinind pe parcurs evoluţia lor. Pericolul şi lupta pentru supravieţuire îî uneşte pe cei doi, Barley se simte captivă nu numai în sălbăticia munţilor, ci şi în inima şi braţele bărbatului pentru care şi-a riscat viaţa. Şi inima lui Cam se încălzeşte, el nu rămâne indiferent la acţiunile şi gesturile eroinei noastre. Însă ce se va întâmpla cu cei doi dacă vor fi salvaţi? Vor continua să solidifice legătura sufletească sau fiecare va urma drumuri diferite?

Foarte apropiat şi periculos este o carte care te ţine captiv în paginile sale, pagini pe care le parcurgi avid şi nerăbdator să descoperi adevărul din final. Romanul surprinde încă din titlu, care este cu dublu tăiş. Cele două cuvinte alăturate „apropiat“ şi „periculos“fac trimitere fie la contextul şi idila celor doi supravieţuitori, fie la situaţia şi realitatea mascată de acasă.

Editura Miron
Anul apariţiei: 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.