„Prin ochii ei”, Sarah Pinborough

„Prin ochii ei”, Sarah Pinborough

Prin ochii ei este un thriller care surprinde nu prin început, ci prin final. Subiectul este aparent simplu, începutul unul banal, însă ingredientul picant este deţinut de un final care surprinde şi dezamăgeşte într-un anumit punct. Sarah Pinborough dozează misterul pe măsură ce înaintăm în poveste, romanul fiind ridicat pe stâlpii unor secrete care mai mult încurcă cititorul, conducându-l la tot pasul pe nişte piste pe care le urmează orbeşte.

Romanul are în centru triunghiul amoros Louise – David ˗˗ Adele şi este privit din două perspective care oscilează şi se suprapun unor evenimente din trecut. Aparent, nimic ciudat până aici: o căsătorie eşuată, o amantă şi un soţ care trădează. Dar, după fiecare pagină, observi că nimic nu e întâmplător, că totul e bine gândit cu un scop. Care e miza? De ce personajele acţionează aşa? Care este adevărul?. Răspunsurile te vor şoca.

David şi Adele, cuplul perfect, au trăit o poveste de dragoste frumoasă, supusă la multe încercări deoarece părinţii Adelei erau suspicioşi în legătură cu această relaţie, ei nu erau de acord cu alesul inimii fetei, în primul rând, din cauza situaţiei materiale precare a acestuia. Dar mariajul lor nu e tocmai lapte şi miere, lucru observat cu uşurinţă de Louise.

Louise este o mamă singură care îl întâlneşte pe David într-un bar. Cei doi se atrag ca un magnet şi devin mai mult decât prieteni, pentru ca apoi să afle că bărbatul e însurat şi este chiar propriul ei şef. David o înşală pe Adele, aceasta află şi alege să fie o martiră, să tacă şi să sufere în tăcere. Prima impresie este că Louise este o femeie parşivă care distruge căsnicii şi tocmai atunci când eşti gata să arunci cu piatra, direcţia se schimbă brusc, mereu către altcineva. Destinul face ca soţia şi amanta să se întâlnească întâmplător, ele devin prietene şi devin din ce în ce mai apropiate. Destul de interesant este modul în care este schiţat portretul lui David. Prin ochii celor două femei avem două feţe ale bărbatului ale căror trăsături, oricum le-ai aranja nu se potrivesc în sudură. Personajele sunt puţine, dar bine conturate. Ele se învârt într-un cerc vicios, sunt duale şi versatile, toate încalcă principiile morale, toate au partea lor de vină, chiar dacă motivele sunt diferite. Dar cine are partea cea mai mare de vină? Adele care înghiţea zilnic un pumn de pastile? David care o controla pe Adele şi o ţinea prizonieră în casa, sunând-o de două ori pe zi, fix la aceaşi oră? Sau Louise pentru că nu ar fi trebuit să-şi încalce principiile morale şi să devină amantă?

Prin ochii ei este un roman complex, pavat cu multe secrete care trec dincolo de realitatea logică. Nimic nu e sigur, totul e aparent: de la situaţii, motive şi conflicte interioare la personaje, suferinţe şi drame.

Editura Litera

Anul apariţiei: 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.